whatsapp_butonu

Hizmetlerimiz

Karot Beton Delme

Karot ile delme işlemi titizlik gerektiren ve profesyonel kişiler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Tüm karot delme işlemlerinizi itina ile gerçekleştiriyoruz. Karot ile beton delme işlemi, yapılarınızın duvar yada zemininde çeşitli amaçlar için ihtiyaç duyduğunuz deliklerin açılması için yapılmaktadır. Genellikle; havalandırma, tesisat borularının geçmesi için ihtiyaç duyulan gerekli alanların açılmasını sağlar. Karot ile beton delme konusunda en önemli nokta ihtiyaç duyulan alanı minimum hasarla ve profesyonel şekilde çıkartmaktır. Bu sebeple, delinecek alan için en uygun ucun seçimi ve profesyonellik önemlidir. Firmamız bu konuda sizlere en iyi hizmeti vermektedir. Beton duvarların karot ile delinmesinin yanısıra, karot ile delme işlemi hemen hemen tüm duvarlarda yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken husus delik açılan alannın etrafında herhangi bir hasar yaratmamaktır ve delik çapını ihtiyaç duyulan özelliği sağlayacak şekilde minimumda tutmaktır. Özellikle donatılı beton kesimlerinde ise taşıyıcı sisteme zarar vermemektir.

Daha Fazla
Beton Kesme

Karot ile beton kesme, kesilmesi planlanan beton duvar yada döşemenin çok kalın olması durumunda yada diğer kesicilerin çalışmasına müsait olmayan alanlarda kullanılır. Kesilmesi planlanan beton zemin yada duvarların çok kalın olması yada kesilecek alanda diğer kesicilerin kullanılamayacağı durumlarda, dairesel kesim talep edilen alanların kesiminde karot ile beton kesme işlemi uyguluyoruz. Karot ile beton kesme işleminde kesilecek alanın dış hatları işaretlendikten sonra karot ile yanyana dış hat üzerinden delme işlemi yapılarak gerekli kesim işlemi yapmaktayız. Karot ile beton kesme konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar, özellikle kesilecek betonun özelliğine ve kesilmesi plananlanan alanın büyüklüğüne göre uygun karot ucu seçiminin gerçekleştirilmesi ve kesilmesi gereken alan dışında beton zemine yada duvara herhangi bir zarar verilmemesidir. Bu işlem genellikle kalın beton duvarlarda pencere yada kapı açmak için kullanılır. Bunun yanısıra ara beton döşemelerde de uygulanabilir. Karot ile beton kesme işlemi beton yapılarda, yapıdan uzaklaştırılması gereken bazı alanların da kesilerek uzaklaştırılmasını sağlar. Örneğin beton yapılarda balkonların yada çıkıntı şeklindeki yapıların kesim işlemi karot ile kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bina yıkımları içinde yine aynı şekilde karot ile beton kesme işlemi uygulanmaktadır. Özellikle çevre için teklikeli olabilecek beton parçalar karot kesme ile güvenle ve kontrollü bir şekilde yapıdan uzaklaştırılır.   Karot ile beton kesme işi profesyonel kişiler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Yaklaşık 10 senelik tecrübemiz ve işinin uzmanı ustalarımız ile sizlere hizmet veriyoruz. Karot kesimi planladığınız alanlarda gerekli incelemeleri yaparak sizin ve yapınız için en sağlıklı yönetimi seçerek tüm beton kesme işlemlerinizi titizlik ile gerçekleştiriyoruz.

Daha Fazla
Hidrolik Kesim

Daha çok betonarme perdelerdeki kesme işlerinde kullanılan bir yöntemdir. Özel dizayn dilmiş bir ray üzerinde hareket eden kesici ünite sayesinde işlemi gerçekleştirmek mümkündür...    Yerleşik binalarda uygulama yapılırken yaşayan insanlara zarar vermeden bu uygulamanın gerçekleşmesi tabi ki bu işte profesyonel ekipmanla mümkün olacaktır. Hidrolik Beton Kesme   bu doğrultu da firmamızla çalışmanız her türlü size avantaj sağlayacaktır.

Daha Fazla
Kimyasal Ankraj

İnşaat ve mimari konutlarda ve diğer yapı türlerinde kullanılan birçok yöntem vardır. Bu yöntemler yeni bina yapımında kullanılırken, onarım gerektiren bina türlerinde de sıklıkla kullanılan yöntem ve tekniklerdir. Yapılarda sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri kimyasal ankraj yöntemidir. Kimyasal ankraj, yeni binalarda ve yapılarda olduğu kadar inşa edilmiş ve deformasyona uğrayan bina türlerinde de kullanılabilir. Kimyasal ankraj, uzun zaman önce yapılmış ve hasar görmüş yapıları onarmak  için kullanılan bir yöntemdir. Beton üzerine monte edilen ankrajlar ve kimyasal ankrajlı kolonlar, hasar görmeyen yapıların güçlendirilmesi için yapılan bir çalışmadır.   Kimyasal Ankraj Nasıl Yapılır? Ankraj yöntemi, birçok çeşidi olan bir yöntemdir. Harçlı ankrajlar, genleşen mekanik ankrajlar ve kimyasal ankrajlar arasında kimyasal ankrajlar hem yeni binalarda hem de tamir edilecek binalarda oldukça tercih edilmektedir. Kimyasal ankraj yapımı sırasında beton dökümü büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle kimyasal ankraj yapacak olan uzman, beton blokların sağlam durmasını sağlamak için öncelikle silindir atar. Kimyasal ankraj yapılacak betonun silindir kesimi ve boyutları uzman mühendislerin gözetim ve kontrolünde belirlenir ve mühendislerin kontrolünde beton arasına kimyasal ankrajlar monte edilir. Kimyasal ankraj uygulanacak beton yapılarda, ankrajdan ortalama 4 milimetre daha büyük çaptaki delikler primer hava kompresörü yardımı ile temizlenebilir. Daha sonra betonun dökülmesi için tamamen epoksi denilen bir tutkal dökülür. Bu işlem sırasında kimyasal ankraj ile yapılan çelik blokların selüloz özelliği ile tiner ile temizlenen deliklere yerleştirilmesi ile kimyasal ankraj işlemi tamamlanır.

Daha Fazla
Karot Numune

Mevcut bir betonun karakteristik basınç dayanımının tespiti, en gerçekçi olarak, betondan karot numunesi alınıp bu numunenin serbest basınç deneyine tabi tutulmasıyla yapılabilmektedir. Ancak karot numunesi alımı mevcut yapıyı tahrip ettiğinden (özellikle bina türü yapılar için) en son tercih edilmesi gereken ve mutlaka bir inşaat mühendisi gözetiminde yapılması gereken bir yöntemdir. Karot alımı, tahribatlı bir yöntemdir ve her koşulda yapıya zarar verir. Karot numunesi, elemana ve yapıya önemli hasar vermeden ve yapıyı riske atmadan mühendislik kaidelerine uygun bir şekilde alınmalıdır. Yapının ve yapı gücünü etkilemeyecek yerler seçilmelidir. Numune alımıyla ilgili olarak şu hususlara dikkat edilmelidir: Numune alımıyla oluşan boşlukların, yapı elemanında önemli gerilme yığılmalarına yol açtığı unutulmamalıdır. Kullanılacak karot bıçağı çapı; - Numune alınacak betonun en büyük dane çapının üç katına eşit veya büyük olmalıdır. - Alınan numunedeki maksimum dane çapının iki katına eşit veya büyük olmalıdır. • Ø50mm karot bıçağı, en iri agrega çapından ve beton mukavemetinden eminsek kullanılmalıdır. • Numune boyunu tayin ederken, karotun başlık yapılırken tıraşlanacağı göz önüne alınmalıdır. Standart basınç deneyine tabi tutulacak tıraşlanmış ve başlık yapılmış numunenin L/d oranı 1.0 ile 2.1 arasındaolmalıdır. • Numune boyu mümkün olduğunca çapın iki katı kadar olmalıdır. Numune boyu çaptan küçük olmamalıdır. • Donatı kesilmemelidir. Bu hususta azami dikkat sarf edilmelidir. • 28 günden genç betonlardan numune alınmamalıdır. • Dübel tutmayan veya tutmakta zorlanan betonlardan numune alınmamalı betonun bu durumu özenle not edilmelidir. • Alınan numune yerinde incelenerek cinsi, yapısı, donatı içerip içermediği ve hasar durumu özenle kaydedilmelidir. • Açılan delik, en kısa sürede düşük çökme değerli ve yüksek dozlu harçla veya özel rötresiz harçla kapatılmalıdır. Alınan numune, deneye tabi tutuluncaya kadar örselenmeden muhafaza edilmelidir. Numune mevcut nem oranını koruyacak şekilde saklanmalıdır. (Doymuş kireç çözeltisinde, talaş içinde,vb.)• Numune en kısa sürede deneye tabi tutulmalıdır. Bu süre en az 24 saat olmalıdır. • Numune, kesitine dik doğrultuda donatı içeriyorsa basınç deneyi için kullanılmaz. • Numune, kesitine paralel doğrultuda donatı içeriyorsa basınç deneyi için kullanılıp kullanılmayacağı mühendisin tecrübesine kalmıştır. İçinde donatı bulunan numuneler, donatı bulunmayana göre daha düşük dayanım verirler. Bu durum hesaplarda göz önünde bulundurulmalıdır. Su, betonu kesme anında ortaya çıkan parçaları çabuk temizleyecek tazyikte ayarlanmalıdır. Su şiddeti az olduğunda bıçak betona sıkışıp makinenin motorunun yanmasına sebep olabilir. • Numune alınacak mekandaki mevcut tesisata (elektrik, telefon, su,vb.) dikkat edilmelidir.

Daha Fazla
Derz Kesim

Yapı malzemeleri arasında kalan boşluk olarak tanımlanabilmektedir. Farklı genişlemelerden dolayı oluşabilecek hasarları önlemek amacıyla bırakılan boşluklardır.Yan yana yapılan ve birbirinden bağımsız olan yapıların arasında oluşturulan boşluğa derz denmektedir.

Daha Fazla
Kanal Açma

Derz kesme makinası ve işe göre alternatif araçlarla yapmaktayiz.Su kanalı,yapı geçiş kanalları, tahliye kanalları ve her türlü beton kanal açma işlerinizi betona ve çevreye zarar vermeden kanal açma ve oluşturma işlemlerinde de hizmet alanımızda yanınızdayız.

Daha Fazla
Duvar Delme

Evlerde, işyerlerinde veya ofislerde bazen planın değiştirilmesi veya ıslak duvarların yıkanması gibi gereksinimler ortaya çıkabilir. Duvara montaj, pencere açma, havalandırma açma, balkon bölümlerini oda ile birleştirme veya iki odayı birleştirme gibi dekoratif amaçlı duvarların kaldırılması gerekir. Böyle yapmak için yapılan işe duvarı kırmak denir. Duvar kırma son derece yorucu ve zaman alan bir süreçtir. Bu nedenle duvarı kıracak bilinçli bir kişi ve duvar kırmada usta bir kişi olmalıdır. Duvar kırma işleminin doğru ekipmanla, uygun yöntemler ve uygun araçlar kullanılarak yapılması, duvarın doğru kırılması ve yapının zarar görmesi için bir ortam hazırlayacaktır.

Daha Fazla
Yıkım Kırım ve Hafriyat

Çatı betonu kırımı şap betonu kırımı duvar kırımı veya kesimi yapılır. Ayrıca moloz atma işleride yapılır

Daha Fazla